Nye boliger, skoler, integrerede institutioner, skolepasningstilbud og en ny tunnel er bare nogle af elementerne i det nye projekt, der skal udvikle Nuuk. Der til kommer en større økonomisk vækst, der gavner hele landet og et samfundsmæssigt aftryk, som skal skabe masser af lokale lærepladser, arbejdspladser og produktion. Samlet set udstikker projektet retningen for den økonomiske vækst i Grønland over de næste 40 år. Derfor har en samlet Kommunalbestyrelse fundet sammen på tværs af partiskel.

”Det er et historisk projekt for Grønland, Kommuneqarfik Sermersooq og Nuuk,” siger 1. viceborgmester Justus Hansen (D) og fortsætter:

”Der har ikke siden etableringen af Kommuneqarfik Sermersooq som storkommune i 2009 været et vigtigere projekt end dette. Hvis vi skal gøre vidtløftige visioner til virkelighed, skal vi være så ambitiøse, at vi tør kaste os ud i et projekt af hidtil usete dimensioner – uanset partifarve.”

Inuit Ataqatigiit, Siumut, Demokraatit og Atassut i Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq bakker samlet op om hovedstadsstrategi og byudviklingen af Nuuk. 2. viceborgmester Ane Egede Mathæussen (S) fortæller hvorfor:

”Byudviklingen og skabelsen af en ny bydel er væsentlig, fordi det kan være med til at løse en lang række problemer, som Grønland og Nuuk har kæmpet med i 40 år. Vi har en lang række sociale udfordringer, som projektet kan åbne op for. Vi får bedre folkeskoler, de yngste får bedre pasningsmuligheder, vi udvider boligmassen og skaber lærepladser og arbejdspladser lokalt og vækst i hele landet. Det vil være uklogt ikke at støtte op om.”

Borgmester Asii Chemnitz Narup (IA) glæder sig over den brede opbakning og perspektiverne for Nuuk:

”Alle partier har gennem hele processen arbejdet i samme retning og mod samme mål, fordi målet er langt vigtigere end partinavn eller normale koalitioner. Det er vigtigt, at hele Kommunalbestyrelsen står bag visionerne for kommunen og hovedstaden og nu også bakker op om de helt konkrete tiltag i byudviklingsprojektet, fordi det vil styrke livet for Nuuks borgere og væksten i Grønland. Vi kunne have valgt at sidde på vores hænder og afvente situationen. I stedet handler vi sammen.”