Siorarsiorfik – Nuuk City Development A/S (NCD) inviterer virksomheder til prækvalifikation

Et af de første vigtige skridt mod en ny skole i Nuuk midtby er nu taget. NCD, har inviteret virksomheder at søge om prækvalifikation til opgaven, som omfatter opførslen af den nye skole, samt drift og vedligeholdelse i 30 år.

Det er første gang, at et offentligt byggeri udbydes, så både anlæg, drift og vedligeholdelse er med i en samlet pakke, hvor der ses på den samlede totaløkonomi for bygnings opførsel og drift i hele bygningens levetid.

”Der er i et godt og frugtbart samarbejde med Kommuneqarfik Sermersooqs Forvaltning for Børn og Skoler, lærere, pædagoger samt bygherrerådgivere, udfærdiget et brugerprogram der har dannet grundlag for det videre arbejde”, siger administrerende direktør i NCD, Jens B. Frederiksen og fortsætter: ”Det er vores klare forventning, at vi efter prækvalifikationen kan udpege virksomheder, der vil være i stand til at anlægge, vedligeholde og drive en skole, der i høj grad er fremtidsorienteret.”.

Den nye skole, der får plads til 1200 elever, skal ligge i området, hvor gamle Blok-P lå ved siden af det sted, hvor skolen, Ukaliusaq (USK) ligger i dag.

Bygge og driftsopgaven omfatter også opførelsen af en AKO (fritidsordning) med plads til op mod 400 børn i forbindelse med skolen og en daginstitution til 120 børn. Desuden skal den vindende virksomhed også etablere udenoms arealer som f.eks. legepladser og parkeringspladser.

Anlæggelsen af den nye skole og daginstitution forventes at begynde i 2019.

Op til fem virksomheder eller konsortier kan blive prækvalificeret til at deltage i licitationen.

For yderligere oplysninger kan Jens B. Frederiksen træffes på telefon, 499595.