Om mindre end 10 år rummer den nye bydel Siorarsiorfik forhåbentligt 5000 mennesker, når Grønlands hovedstad får sit fjerde boligområde.

Hovedstadsstrategien i Kommuneqarfik Sermersooq indeholder en ambition om, at Nuuk i 2030 skal bestå af 30.000 borgere. I dag bor der knap 18.000 mennesker i hovedstaden, og der er godt pres på ventelisterne hos Iserit A/S – Kommuneqarfik Sermersooqs boligselskab.

”Vi kan helt klart se, at antallet af folk, som ønsker at bo i Nuuk, bare stiger og stiger. Det giver en kæmpestor efterspørgsel på lejeboliger og en meget lang venteliste,” siger Torben Kortegaard, direktør i Iserit og uddyber:

”Det er Iserits klare vurdering, at udbuddet så at sige skaber sin egen efterspørgsel. På den baggrund er konklusionen, at der skal bygges mange boliger i de kommende år for at matche efterspørgslen og skabe bedre balance i det almene udlejningsmarked. Derfor er det glædeligt, at hovedstaden nu kan se frem, til at boligmassen i Nuuk bliver større. At udvide Nuuk med en helt ny bydel er den mest indlysende måde at imødekomme boligmanglen på.”