Vi har brug for at skabe boliger i Nuuk, fordi vi hvert eneste år oplever øget tilflytning til vort lands hovedstad, og der skal vi kunne tilbyde gode boligforhold, gode daginstitutioner og gode skoler, så vi kan fastholde den positive udvikling med, at mange borgere søger til Nuuk i stedet for som tidligere at søge væk fra Grønland.

Det er blandt derfor, jeg er så glad for hele Siorarsiorfik-projektet, for her går vi netop ind og skaber præcis den udvikling, som ikke bare Nuuk, men hele landet trænger til og er klar til.

Siorarsiorfik kommer til at skabe en økonomisk vækst, der vil gavne hele landet og sætte et varigt samfundsmæssigt aftryk i form af blandt andet nye lokale lærepladser, nye arbejdspladser og ny, lokal produktionsvirksomhed.

Samlet set vil projektet udstikke retningen for den økonomiske vækst i Grønland over de næste 40 år, og vi skylder både hinanden og kommende generationer at gribe denne mulighed fuldt ud og med åben pande. Vi har ganske enkelt brug for denne lokale vækst.

Vi mangler daginstitutioner, vi mangler tidsvarende skoler, vi mangler boliger og vi mangler et massivt og langstrakt pust til vores erhvervsliv. Det kan vi skabe gennem Siorarsiorfik – men det er noget, vi skal stå sammen om; noget vi skal skabe i fællesskab.

Derfor er jeg også så glad for, at vi kan give to ugers ekstra høring, så vi har hele projektet til høring i 10 i stedet for som normalt 8 uger. Det er afgørende for os, der sidder tæt på projektet, at alle, der har lyst til det, får muligheden for at blive hørt. Dette er et af de største og vigtigste projekter i det moderne Grønlands historie. Derfor skal så mange som muligt høres – og derfor vil vi gerne inddrage alle her i Nuuk.

Det er vores fælles fremtid og vores hovedstads udvikling, der er i spil. Vi har brug for jeres holdninger for at sikre den bedst mulige plan. Vi skal huske på, at det her også handler om mennesker og livskvalitet. Det handler om, at vi skal skabe plads til, at borgerne i Nuuk har det godt og trives, da vores fælles trivsel om noget er afgørende for den fortsat positive udvikling af vores hovedstad. Vi skal hele tiden sikre os, at Nuuk er et godt sted at bo; et sted, man har lyst til at bo.

Asii Chemnitz Narup, borgmester